torsdag 20 september 2007

Klockan vrids sakta men säkert tillbaks

Det går bra för Sverige. Ja, det är nästan på gränsen till överhettning enligt regeringen. Det är då man passar på att klämma åt sjuka och arbetslösa ännu hårdare. Samtidigt lovar man tusen spänn mer i månaden till de som arbetar. Det ska löna sig att arbeta säger Anders Borg. Visst fan ska det löna sig att arbeta. Men poängen är också att borgarna nu segregerar de ekonomiskt otrygga genom sänkt ersättning och de ekonomiskt trygga, de med heltidsarbete. I och med detta fortsätter man att se till att medelklassen blir köpstarkare och helt kan fokusera sig på sitt konsumerande och sin välfärd. Och därmed inte har ork eller empati med de utsatta och svaga, då de lever i två skilda världar. Moderaterna skapar i och med detta ett förakt från denna välbärgade medelklass. En medelklass som avfärdar arbetslösa med: ”Det är väl bättre att arbeta, än att stämpla”, ”Hur svårt kan det vara att fixa ett jobb”, ”Skärp dig för helvete” och sjukskrivna med: ”Sjuka, äh, simulanter hela bunten”, ”Hur svårt kan det vara att sitta vid en dator hela dagarna, klart som fan hon kan jobba”, ”Tunga lyft, men va fan de har ju hjälpmedel” osv. När alliansen genomfört denna kursändring är också solidaritet och empati ett minne blott. Man har då lyckats fullt ut med att göra verklighet av den devis som lades fram av SAF på 80-talet – Sköt dig själv och skit i andra. De som hamnar utanför välfärden får helt enkelt ”skylla sig själva!” Därmed har man cementerat människoföraktet och återgett överklassen dess makt. Sen är det bara en tidsfråga innan man kriminaliserar hemlösa och förbjuder tiggeri i stadskärnan. Vägra alliansen, våga visa solidaritet.

5 kommentarer:

The Vince!!!! sa...

Borgerlig politik handlar alltid om att ge sig på symptomen istället för att komma tillrätta med de grundläggande problemen.

Att förbjuda tiggeri gör ju inte att fattigdomen försvinner.

J sa...

Men hallå!
Att förbjuda tiggeri kan väl ändå inte ses som något annat en den ultimata lösningen för att eliminerar fattigdomen. För om det inte finns några tiggare så kan det väl rimligen inte heller finnas några som är fattiga, eller...

The Vince!!!! sa...

Precis! Och sedan så lägger vi ner arbetsförmedlingarna och A-kassorna också! Och eftersom det då inte finns några öppet arbetslösa så har vi alltså nåt full sysselsättning bland dom som har arbete! Och socialbidragen har vi också förbjudit och då har vi naturligtvis utrotat fattigdomen och den sociala utslagningen också!

concrete kid sa...

Bara tre år kvar nu...

Farbror Punk sa...

Jan: tre långa år. Det värsta är också att jag betvivlar på att sossarna skulle våga vara ett arbetarparti igen. De har redan etablerat sig som ett medelklassparti. Jag fruktar att det här bara ger SD fler väljare.