fredag 21 september 2007

Borgarbudegeten igen

"Hela fyra miljarder dras in genom att deltidsarbetande inte ska kunna få ersättning från a-kassan under någon längre tid längre. Något som främst drabbar lågavlönade kvinnor." Skriver Anders Jonsson i en debattartikel i Expressen.
Några av de som kommenterar menar att deltidsarbete är självvalt. Att man väljer att jobba typ 60-75% och stämpla upp resten till 100%. Pytt säger jag!
Vår finansminister gör det jävligt enkelt när han lägger allt ansvar på den anställde istället för att låta arbetsgivaren stå till svars. För det är knappast den anstälde som ber om att få jobba deltid. Det är såklart den allrådande marknaden som kräver att folk ska ställa upp på att bara jobba strötimmar när man behöver arbetskraft. Precis som förr i tiden när man fick gå och fråga varje morgon om det fanns någpt påhugg. Och fick stå där med mössan i hand.
Kontentan är naturligtvis att det drabbar kvinnorna som redan nu är en underbetald grupp. Men visst, borgarna ser nog gärna att de gör som i USA och har två jobb för att få ihop till mat och hyra. Det är så livet ser ut när kapitalismen får råda.
Vägra alliansen, våga visa solidaritet.

Inga kommentarer: